TPS:n Veikkausliigajoukkue testaa parhaillaan kahta nuorta Manchester Cityn organisaatioon kuuluvaa ghanalaista keskikenttäpelaajaa. Vuoden 1994 ikäluokkaa olevat Thomas Agyiri ja Enock Kwakwa ovat kuuluneet englantilaisorganisaatioon vuoden 2012 syyskuusta asti.

Puolustava keskikenttäpelaaja Thomas Agyiri siirtyi City-sopimuksensa jälkeen lähes välittömästi lainasopimuksella Portugalin liigaan Gil Vicenten riveihin. Agyiri ei pystynyt kuitenkaan vakiinnuttamaan pelipaikkaansa Portugalissa ja hän onkin etsinyt sen jälkeen säännöllistä pelipaikkaa myös muualta.

Agyiri kävi ennen Turkuun tuloaan myös Tanskan liigan FC MIdjyllandin testissä, mutta ei saanut sopimusta.

Kwawka, joka viihtyy myös keskikentällä on puolestaan pelannut tällä kaudella jo Norjan pääsarjaseura Strömsgodsetin riveissä lainasopimuksella, mutta peliaikaa ei tullut hänellekään tarpeeksi.

– Me katsomme alkavalla viikolla todella tarkkaan, millaisista pelaajista on kysymys. Kuka tahansa pelaaja ei saa Manchester Cityn tasoiseen organisaatioon sopimusta, joten lupaavista pojista on varmaan kyse.

– City haluaa kaikille omille pelaajilleen säännöllistä peliaikaa ja me katsomme, että löytyisikö sitä nyt täältä. He eivät ole mitään kokeneita, valmiita ulkomaalaisvahvistuksia, vaan vuonna 1994 syntyneitä nuoria ja toivottavasti kehityskelpoisia pelaajia, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kertoo seuran kotisivuilla.