Barcelona jätti maksasyöpään sairastuneen tähtipuolustajansa palkatta

© Kuva: Getty Images

AS Monacoon täksi kaudeksi siirtynyt ranskalainen laitapuolustaja Eric Abidal kertoi L’Équipe-lehdelle, että hänen entinen seuransa FC Barcelona kieltäytyi maksamasta tälle palkkaa miehen sairasloman aikana. Maaliskuussa 2011 Abidalin maksasta löydettiin kasvain ja reilua vuotta myöhemmin hänelle tehtiin elinsiirto. Uuden maksan puolustajalle luovutti tämän serkku.

Erityisesti kausi 2012-2013 oli vakavasti sairastuneelle Abidalille hyvin rikkonainen, mutta lopulta hän selätti syövän ja palasi Barcelonan kokoonpanoon huhtikuussa. Kauden päätteeksi kuitenkin selvisi, että Barcelona ei tarjonnut ranskalaiselle uutta sopimusta. Toukokuun lopussa hän jättikin kuuden vuoden ajan edustamalleen seuralle tunteikkaat jäähyväiset.

Aiemmin Abidal on kiitellyt Barcelonan seuraorganisaatiota kaikesta toipumisprosessin aikana saamastaan tuesta. L’Équipen haastattelussa kuitenkin selvisi, että Abidalin jatkohalut Barcelonassa eivät enää kaikkein suurimmat olleet.

– Barcelonan lehdistötilaisuuden antia on vaikeaa ymmärtää. Jatkon suhteen ei ollut kysymys palkan suuruudesta, vaan siitä, että he eivät maksaneet minulle lainkaan palkkaa toipumiskuukausieni aikana, Abidal paljastaa.

Puolustaja myöntää, että olisi ollut valmis Espanjan suurseurassa jatkamaan, mikäli valmentajana olisi yhä Bayern Müncheniin siirtynyt Pep Guardiola.

– Jos Guardiola olisi yhä Barcassa, olisin voinut jatkaa. Arvostan häntä valtavasti ja pidämme yhä yhteyttä toisiimme. Hän on mahtava valmentaja.

Lopulta 34-vuotias Abidal kertoo olevansa onnellinen palattuaan AS Monacon paitaan ja luottavansa täydellisesti seuran valmentajaan ja presidenttiin. Abidal pelasi Monacossa myös kaudet 2000-2002.