FC Lahteen palannut kamerunilaisvahvistus Ariel ”Tuco” Ngueukam osui maaliin käytännössä ensimmäisessä ottelussaan paluunsa jälkeen. Tuco iski Lahden 1-0 johtoon perjantaina Interin vieraana. Sitä ennen hän oli juossut minuutiksi vaihdosta kentälle FC Lahden kotiottelussa.

Tuco siirtyi takaisin FC Lahteen Denizlisporista puolentoista vuoden sopimuksella elokuun alussa. Saapuminen Lahteen viivästyi rajamuodollisuuksien vuoksi.

– Peli oli minulle aika raskas, koska olin ollut harjoituksissa mukana vain puolitoista viikkoa. Ei ollut helppoa, mutta tunnelma joukkueessa oli täydellinen mennä peliin. Peli oli meille tärkeä ja kun pääsimme kentälle, halusimme vain voittaa, Tuco sanoo FC Lahden verkkosivuilla.

– Olin onnekas, että pystyin myös itse tekemään maalin.

FC Lahti on noussut sarjataulukon hänniltä mukaan taisteluun Veikkausliigan kolmossijasta ja sitä kautta paikasta ensi kauden Eurooppa-liigassa.

– Olemme vain neljän pisteen päässä kolmannesta sijasta. Taistelemme loppuun saakka, mutta emme mieti sitä liikaa. Menemme peli kerrallaan ja katsomme mihin päädymme.

Maanantaina Lahden stadionille juoksee mestaruutta jahtaava HJK. Klubi on voittanut kauden kaksi aiempaa ottelua.

– Kaikki tiedämme HJK:n tason, mutta heillä on aina vaikeaa Lahdessa. Emme tule tekemään heille peliä helpoksi tälläkään kertaa. Haluamme paljon kannattajia taaksemme ja tulemme taistelemaan voitosta, Tuco lupaa.

Maanantain Veikkausliiga-kierros on mielenkiintoinen. Kolmossijasta taistelevat IFK Mariehamn ja MYPA pelaavat vastakkain, HJK vierailee Lahdessa, Klubin virhettä kärttävä Honka matkustaa kolmossijaa vielä tavoittelevan Jaron vieraaksi ja MYPAn kanssa tasapisteissä oleva VPS isännöi KuPSia. Vähäinen ei ole myöskään Turun kauden viimeinen derby, tällä kertaa TPS:n isännöidessä.