Veikkausliigan mestaruustaistossa HJK:ta takaa-ajava FC Honka tiedotti maanantaina, että seuran kapteeniksi täksi kaudeksi noussut Jussi Vasara, 26, on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo on ottanut uutisen luottomiehensä jatkosta ilolla vastaan.

– Jussi on pelannut meillä jo monta vuotta ja on nyt ensimmäistä kautta kapteenina, ja on hoitanut tehtävänsä erittäin hyvin. En tietysti nyt vielä tässä vaiheessa jaa kapteeninnauhaa ensi kaudelle, mutta todella kova jätkä pitää olla, mikäli joku aikoo hänet tehtävästään syrjäyttää, Lehkosuo kommentoi Hongan kotisivuilla.

– Jussi on tärkeä pukukoppipelaaja. Hän tulee hyvin toimeen nuorten ja vanhojen pelaajien sekä valmennustiimin kanssa. ”Juden” kanssa on helppoa kommunikoida vaikeatkin asiat läpi.

Lehkosuolle Vasara on ollut käyttökelpoinen pelaaja monipuolisuutensa vuoksi.

– Hän on ollut todellinen luottopelaaja tällä kaudella ja on pelannut ehjän kauden ansiosta isoja minuutteja. Hän pystyy pelaamaan kolmella tai neljällä eri pelipaikalla hyvin. Tämän johdosta hän on monikäyttöinen, luotettava ja erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.

Kehittyy vuosi vuodelta

Lehkosuo uskoo, että parasta Vasaraa ei ole vielä pelikentillä nähty.

– Odotan mielenkiinnolla sitä kuinka paljon ja minkälaisia pelillisiä askelia hän pysyy vielä ottamaan. Tietysti haluan valmentajana olla häntä tässä auttamassa ja tiedän, että hänellä itsellään nälkää kentällä riittää.

– Vaikka hän on tällä kaudella esiintynytkin hyvin, toivon näkeväni vielä entistä parempaa Jussi Vasaraa kentällä ensi kaudella.

Honka jatkaa pelejään maanantaina, kun se kohtaa Kutosen tv-ottelussa JJK:n kotikentällään klo 18.30 alkaen.