FC Lahti kaatoi perjantaina Veikkausliigassa FC Interin vieraskentällä numeroin 3-1. FC Lahden maalivahtina nähtiin Joonas Meronen, joka teki debyyttinsä Veikkausliigatasolla. Meronen keräsikin kehut joukkueensa päävalmentajalta Juha Maliselta.

20-vuotias Meronen korvasi FC Lahden maalilla Juha Tuomen, joka on sairastuvalla reisivaivaisena. Meronen ei sanojensa mukaan jännittänyt debyyttiään.

– Ei siinä sen kummempaa.Toisen epäonni on toisen onni ja on tietenkin hienoa, että sain mahdollisuuden. Tästä se jatkuu, Meronen kertoi SuomiFutikselle.

Meronen esitti debyytissään miehekkäitä otteita ja kylmähermoisuutta. Hän saikin puhtaat paperit Lahden käskyttäjältä Juha Maliselta.

– Seurasin poikaa (Merosta) kaksi päivää ennen peliä, eikä hänen ilmeet, eleet tai käyttäytyminen tuoneet minulle mitään hermopaineita. Hän valmistautui hyvin ja esitti miehekkäitä otteita. Hän piti muutamilla torjunnoillaan meitä pelissä mukana, Malinen kehui FC Lahden verkkosivuilla.

FC Lahti kohtaa ensi maanantaina kotikentällään HJK:n. Aloittava maalivahti on vielä arvoitus, mutta Meronen olisi valmis kentälle käskyn käydessä.

– Totta kai pelaaminen aina kiinnostaa, mutta se on valmentajan päätös. Sen eteen tässä tehdään duunia, että olisin se, joka pelaa, Meronen päätti.