Hongan kokenut puolustaja Sampo Koskinen kehuu joukkueen valmennuksen tekemiä ratkaisuja. Muutokset auttoivat Honkaa nousemaan tahmean alkukauden jälkeen taistelemaan mestaruudesta, Koskinen sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Sinulla on perspektiiviä arvioida Honkaa koska olet pelannut seurassa jo vuonna 2005. Mitä muutoksia tälle kaudelle ja sen aikana on tehty? Honkahan aloitti huonosti napaten vain pisteen neljältä ensimmäiseltä kierrokselta.

Ensinnäkin pitää nostaa valmennukselle hattua, että ilmeisesti reagoivat oikein. Jotain oli tehtävä. Yksinkertaistimme pelin avaamistamme jonkin verran ja sitä kautta selkeytimme puolustamista. Muuten olemme löytäneet vastustajista sellaisia heikkoja kohtia joihin yritämme paneutua. Sen kun lisää hyvään puolustuspeliin, niin se on yksinkertaisuudessaan se resepti millä olemme pärjänneet. Aikaisemmin pelasimme karrikoiden kaikkia vastaan samalla tavalla.

Mitä muita syitä näet Hongan sijoittumiselle kärkipäähän?

Sairastilanne on ollut hyvä oikeastaan koko kauden. Se on varmasti osasyy siihen, että olemme näin korkealla. Pelaajat ovat olleet terveinä ja olemme ruuhkien aikana pystyneet kierrättämään pelaajia.

Onko tämä sellainen asia mihin on erityisesti tänä vuonna panostettu?

Olemme usean vuoden ajan panostaneet huoltavaan harjoitteluun ennen ja jälkeen harjoitusten ja pelien ympärillä. Ehkä se tällaisissa tilanteissa (Paljon pelejä lyhyeen ajanjaksoon) korostuu. Lisäksi valmennus on antanut nuorille mahdollisuuden päästä mukaan pelirytmiin.

Maanantaina vastassa on JJK. Se haiskahtaa mahdolliselta miinalta, ellei asennoituminen ole kunnossa? JJK on kuitenkin jo käytännössä tuomittu putoamaan.

Minä en usko, että JJK olisi jo luovuttanut. Se ei ole niin huono joukkue kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää ja osoitti sen jo viime kierroksella (1-1 tasapeli RoPSin vieraana). Mutta totta kai: asenne pitää olla kunnossa.

Kim Sanden