Viro oli vain minuuttien päässä maan jalkapallohistorian suurimmasta voitosta perjantai-iltana A. Le Coq Arenalla. Kello tikitti jo täyttä aikaa ja Viro johti MM-karsintaottelua Hollantia vastaan 2-1. Hollannin pelasti kuitenkin 2-2-tasapeliin Robin van Persie, joka pamautti rangaistuspotkusta tasoituksen, kun lisäaikaa pelattiin jo neljättä minuuttia.

Arjen Robben vei Hollannin johtoon heti ottelun alussa, mutta Konstantin Vassiljevin kaksi osumaa käänsivät pelin. Van Persie iski kuitenkin lopussa pilkulta ja tätä tuomiota virolaisten oli vaikea sulattaa.

– Ei ollut pilkku. Siinä oli kontakti, mutta se oli yhtä lailla van Persien puolelta. Molemmat olivat toisissaan kiinni ja lopulta Raio [Piiroja] pelasi palloa. Sääntö on selkeä, kun pelaat palloa, se ei ole rangaistuspotku, puhisi Viron kapteeni Ragnar Klavan soccernet.ee:n mukaan.

Viron maalipyssy Vassiljev laukoi vielä suorempaan.

– Jos sama tilanne olisi tapahtunut Hollannin rangaistusalueella heidän johtaessaan 2-1, ei Virolle olisi vihelletty rangaistuspotkua. Tällaista jalkapallo kuitenkin on, huokaisi Vassiljev.

Viron kokenut maalivahti Sergei Pareiko oli sanoissaan muuten varovainen, mutta hollantilaispelaajat saivat Pareikolta täyslaidallisen.

– Kaikki näkivät mitä tapahtui, enempää en sitä kommentoi.

– Haluaisin kuitenkin kysyä hollantilaisilta miksi he eivät kunnioita meitä. Se mitä van Persie ja se puolustaja numero 4 [Bruno Martins] meille sanoivat vihellyksen jälkeen… Ainoastaan [Dirk] Kuyt oli kunnon mies, joka myönsi että tuomio oli väärin.

Katso rangaistuspotkuun johtanut tilanne Viron yleisradioyhtiö ERR:n sivuilta.