Vielä viime kaudella Real Madridissa pelannut, mutta kesällä Serie A -seura Napoliin siirtynyt Raul Albiolin mielestä Real Madridissa on runsauden pula maalivahdeista.

Espanjan maajoukkueen ykkösvahti Iker Casillas ei ole pystynyt nousemaan takaisin avauskokoonpanoon viime talvisen loukkaantumisen jälkeen toivuttuaan. Syy sälytettiin Jose Mourinholle, mutta nyt mies ei ole Carlo Ancelottinkaan alaisuudessa pystynyt ottamaan avauspaikkaa Diego Lopezilta.

– On hyvin vaikea puhua asiasta, kun en enää ole seurassa. Molemmat ovat todella hyviä maalivahteja. Valmentajalle on varmasti vaikea päättää kuka pelaa milloinkin, Albiol kommentoi maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

Koska asema horjuu maajoukkuessa?

Casillasin penkitys seurajoukkueessa on herättänyt kyselyitä myös miehen maajoukkustatuksesta. Vielä kesän Confederations Cupissa mies, maajoukkueen kapteeni, oli ykkösvahti, mutta entä nyt, kun vaihtoehtona on Barcelonassa huippuotteita jo pitkään esittänyt Victor Valdes.

Barcelonan keskikenttäpelaaja ja maajoukkueen ikoni Xavi toppuuttelee vastakkain asettelua tähtivahtien välillä.

– Molemmat ovat iloisella tuulella ja harjoittelevat kovaa. Lopulta valmentaja päättää kumpi pelaa. En pysty olemaan objektiivinen, koska tunnen Victorin liian läheltä myös kentän ulkopuolelta, Xavi kertoi.

– Hän on todellinen ammattilainen, hyvä kaveri kopissa ja hyvä kentällä. Ei ole yllätys, että hän on saavuttanut nykyisen asemansa. En tiedä onko hän avauksessa (Suomea vastaan), mutta hänellä on kaikki eväät ottaa se vastuu.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki