HIFK palasi yhden välivuoden jälkeen takaisin Ykköseen kukistettuaan nousukarsinnoissa PS Kemi Kingsin yhteismaalein 2-0. HIFK-leirissä oli tietysti tyytyväiset tunnelmat lauantai-iltaisen kohtaamisen jälkeen.

– Pelasimme pohjoisen lohkon voittajaa vastaan 180 minuuttia päästämättä yhtään maalia. Se kertoo tästä joukkueesta aika paljon. Olimme tosi hyviä puolustussuuntaan ja teimme riittävät maalit, päävalmentaja Jani Honkavaara tiivisti pelit seuran verkkosivuilla.

HIFK lähti lauantaiseen kotiotteluun 1-0-voitto allaan. Sonera Stadiumilla lopullinen niitti nähtiin 89. minuutilla, kun Ville Taulo teki 1-0-loppulukemat.

– Maali oli sellainen minkä muistan koko loppuelämäni, etenkin kun en hirveän usein maaleja tee. Hetki oli tunteikas sillä tämä vuosi on ollut vaikea. Vielä keväällä pari lääkäriä sanoi että en pelaa enää ikinä. Ja kun nyt sitten kaikesta huolimatta on tässä tilanteessa, tuntuu se uskomattomalta, Taulo hekumoi.

Ottelu ei ollut HIFK:lle helppo, mutta taistelu riitti.

– PS Kemillä oli hyvä liike ensimmäisellä puoliajalla ja olimme vähän kevyitä kaksinkamppailuissa. Toisella puoliajalla palasimme kuitenkin omalle tasollemme ja panimme vielä vähän ekstraa päälle. Olen tosi iloinen siitä miten toinen jakso pelattiin. Joukkue oli huikean voitontahtoinen, Honkavaara kehui.