Norjan Tippeligaenin sarjajumbona majailevan Hønefossin suomalaishyökkääjä Riku Riski on ehdolla sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. 24-vuotias TPS:n kasvatti on viimeistellyt yhdeksän maalia ja tehnyt esityön kuuteen muuhun. Saldo on komea, sillä Hønefoss on tehnyt koko kauden aikana 27 ottelussa vain 29 maalia. Suomalainen on siis ollut mukana yli puolessa joukkueensa täysosumista.

Hønefossin asema on tukala, sillä seura on kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä viiden pisteen päässä viimeisestä suoran säilyjän paikasta. Karsijan paikalle matkaa on kolme pistettä. Hønefossissa palloilee Suomen maajoukkuepelaajista myös Toni Kolehmainen, joka ei kuitenkaan ole kauden aikana maalinteossa onnistunut.

Riskin ohella palkinnonsaajaksi ovat ehdolla Christian Gytkjær (Haugesund), Abderrazak Hamed-Allah (Aalesund), Frode Johnsen (Odd) ja Øyvind Storflor (Strømsgodset). 14 maalia tehnyt Johnsen johtaa Tippeligaenin maalintekijätilastoa. Riskin tekemät yhdeksän maalia riittävät maalipörssin kuudenteen sijaan. Jo viime kausi meni Riskiltä Hønefossissa mainiosti, sillä tuolloin hän viimeisteli 26 ottelussa kymmenen maalia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa kymppipaikka.fi.