Kuten keskiviikkona uutisoimme, tuli 16-vuotiaasta Harry Wilsonista tiistaina Walesin jalkapallohistorian nuorin maajoukkuepelaaja, rikkoen samalla Gareth Balen nimissä olleen ennätyksen. Kyseessä ei ollut kuitenkaan iso juttu ainoastaan Walesin jalkapallohistorioitsijoille ja Wilsonille itselleen, vaan myös pojan isoisälle.

Brittilehti Guardian paljasti, että Wilsonin isoisä Peter Edwards oli osoittanut suurta luottamusta tyttärenpoikansa kykyihin lähes koko tämän elintaipaleen ajan. Kun Wilson oli ollut kolmevuotias, oli Edwars marssinut vedonlyöntitoimisto William Hillin toimistoon kotikaupungissaan Wrexhamissa. Hän halusi lyödä vetoa siitä, että hänen jälkeläisensä pelaa vielä jonakin päivänä Walesin maajoukkueessa.

Edwards sijoitti vuonna 2000 lyömäänsä vetoon Wilsonin maajoukkue-edustuksesta 50 puntaa ja sai vastineeksi muhkean kertoimen 2 500. Näin ollen Wilsonin juostua kentälle vieraspelissä Belgiassa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Edwards rikastui 125 000 punnalla eli pyöreästi 150 000 eurolla.

Maajoukkuedebyytti mahdollisti varhaiseläkkeen

– Hän jahtasi palloa pitkin eteisen lattiaa käsillään ja polvillaan jo ennen kuin osasi kävellä. Siitä sain idean vetoon, Edwards kommentoi.

62-vuotiaan Edwardsin ensiteko äkkirikastumisensa jälkeen oli nopea eläkkeellejäämispäätös. Sähköasentajana työskennellyt Edwards oli jo ennen Belgia-ottelua kertonut pomolleen eroavansa, mikäli pojanpoika saa peliaikaa Brysselissä. Pappa on kuitenkin luvannut jakaa osan rahoista itse pelaajasankarille, joka pelaa toistaiseksi Liverpoolissa vaatimattomalla juniorisopimuksella.

Edwards oli myös yrittänyt korottaa vedon panosta neljä vuosi sitten pojan siirryttyä Liverpool-organisaatioon, mutta tähän vedonlyöntiyhtiö ei ollut suostunut. Hyväntahdoneleenä he kuitenkin päivittivät vedon kattamaan myös mahdollisen pelaamisen Englannin maajoukkuepaidassa, sillä vielä ennen tiistaita Wilsonilla olisi ollut myös Englannin edustusoikeus.