Veikkausliigan tämän kauden hopeajoukkueen FC Hongan viimeisessä kotiottelussa vietetään haikeita jäähyväisiä. Sunnuntainen kotipeli FC Lahtea vastaan on sekä maalivahti Tuomas Peltosen että puolustaja Sampo Koskisen viimeinen ottelu Espoon mustapaitojen riveissä. Molemmille on karttunut jo yli 150 ottelua pääsarjakokemusta. Peltosella on vieläpä tuplasti aihetta juhlaan, sillä hän täyttää ottelupäivänä 36 vuotta.

Molemmat veteraanit olivat nostamassa Honkaa Veikkausliigaan vuonna 2005 ja he ovat myös voittaneet Hongan paidassa sekä Suomen Cupin että useita Veikkausliiga-mitaleita. Varsinaista lopettamispäätöstä kumpikaan miehistä ei ole julkistanut, mutta todennäköisemmin ura jatkuu ennemmin kentän laidalla kuin pallontavoittelussa.

– Täytyy nyt katsoa tuleeko jotain fiksua vielä peliuraa ajatellen eteeni, mihin voisi lähteä mukaan. Haluan, että jos jotain eteen vielä tulee, niin hommaan pitää syttyä aivan täysillä. Olen ajatellut, että valmentaminen tulee luontaisesti minulle mukaan kuvioihin jossain vaiheessa. Prioriteettilistani kärjessä on kuitenkin saada koulu loppuun ja saada paperi sieltä jouluun mennessä ulos, Sampo Koskinen suunnittelee Hongan kotisivujen haastattelussa.

Myös Peltosella valmentajaura harkinnassa

Sekä Koskiselle että Peltoselle myös normaaliin työelämään meno on realistinen mahdollisuus. 12 vuotta Hongan paitaa kantaneella Peltosella onkin jo metsätieteiden maisterin paperit takataskussaan. Valmentajauraakaan hän ei silti poissulje.

– Tuntuu siltä, että edessä on mietinnän paikka. Täytyy katsoa rauhassa mihin suuntaan haluan elämässä mennä. Pelaaminen jatkossa ei ole poissuljettua, mutta siihen pitää syttyä täydellä liekillä. Valmentanut olenkin jo jonkin verran muun muassa GoalieBase maalivahtivalmennusakatemiassa sekä Helsingin piirin Pohjola Cup-joukkueen maalivahtivalmentajana, Peltonen kertoo.

Hongan valmentaja Mika Lehkosuo jakaa auliit kiitokset ja runsaan arvostuksen pitkäaikaisille luottopelaajilleen.

– Yhteistyöni ”Tupen” ja Sampon kanssa on alkanut jo vuonna 2005, eli oikeastaan nykymuotoisen FC Hongan alusta asti. Yhdeksän yhteistä kautta on takana. Se on todella pitkä aika ja matkalle on mahtunut monia hienoja ja tunteikkaita muistoja. Sampo ja ”Tupe” ovat todellisia Honka-ikoneita ja samalla myös pelillisen identiteettimme peilikuvia.