FC Lahden monitoimimies Konsta Hietanen, 29, on päättänyt ripustaa jalkapallokengät naulaan. Tulevaisuudessa kolmen lapsen isä keskittää kaiken energiansa muusikon ja Fustra personal trainerin töihin.

FC Kuusysin kasvatti debytoi FC Lahdessa vuonna 2006. Hän pelasi MYPA:ssa vuodet 2010-11, mutta muutoin hän on edustanut urallaan pelkästään mustaa kuhnuripaitaa.

Yhteensä Hietaselle on kertynyt uransa aikana komeat 183 Veikkausliigaottelua, joissa hän on tehnyt 14 maalia. Jalkapalloilullisesti suurin saavutus tapahtui vuonna 2008, jolloin Hietanen juhli FC Lahden seurahistorian ensimmäistä pronssimitalia.

– Sen pronssin arvo nousee koko ajan. Tänäkin vuonna meillä oli kasassa huippujengi, mutta heikon alkukauden jälkeen se jäi saavuttamatta, Hietanen harmittelee.

Päättyvä kausi on ollut Hietaselle poikkeuksellisen raskas. Perheen lisäksi aikaa on vienyt futis, musiikki ja personal trainerin työt.

– Olen futaaja parhaassa iässä, mutta olen tehnyt kolmea hommaa päällekkäin. Joku piti jättää, Hietanen kertoo.

Musiikki on aina ollut Konstalle suuri intohimo, mutta aikaisemmin se on joutunut jäämään taka-alalle jalkapallon vuoksi. Nyt tilanne muuttuu.

– Musiikki on tullut takaisin vahvasti omaan pääkoppaani, enkä halua jättää sitä enää pois. Suomalainen jalkapalloilija ei vain voi jättää kaikkea futiksen varaan. Siksi Fustra personal trainerin työ on ollut minulle myös tärkeää, Konsta kertoo.

– Jos tätä yhtälöä miettii, niin se on kylmä fakta, että muusikon ja pääsarjafutaajan työ ei natsaa yhteen. Sitä olisi lauantaina keikalla ja sunnuntaina pelaamassa. Silloin kärsii molemmat.

– Musa on aina aikaisemmin jäänyt pois, mutta enää en sitä ratkaisua halua tehdä, Hietanen jatkaa.

Hietanen on kaikin puolin tyytyväinen uraansa jalkapalloilijana. Yksi asia on kuitenkin jäänyt kaivelemaan.

– En ole asettanut itselleni ikinä ylisuuria odotuksia, vaan olen mennyt kauden kerrallaan. Sain mielestäni tehtyä ihan hyvän liigauran. Iso haave oli päästä parempaan liigaan vuodeksi tai pariksi, mutta se jäi toteuttamatta. Kauden 2008 päätteeksi siirto oli hyvin lähellä ja siksi minulle on ehkä jäänyt hieman hampaankoloon, Hietanen myöntää.

Hietanen tulee tulevaisuudessa esiintymään estradeilla yhtyeensä VOX RATION kanssa. Levytysurakka on edessä jossain vaiheessa, mutta yhtye keikkailee peräti 12 kertaa vielä tänä vuonna. Luvassa on niin coverbiisejä kuin myös Konstan itse säveltämää rock-henkistä musiikkia.

– 1. marraskuuta on ensimmäinen keikka Möysän baarissa, jossa meillä on mukana omaa matskua. Se on iso alku ja maailman ensi-ilta, Hietanen jännittää.

Sitä ennen Hietanen jättää tulevana lauantaina jäähyväisensä lahtelaisyleisölle kauden päätösottelussa TPS:aa vastaan.

– Haluan kiittää koko FC Lahden joukkuetta, organisaatiota ja faneja näistä kaikista hienoista vuosista. Toivon, että FC Lahti taistelee jatkuvasti mitaleista tulevina vuosina, Hietanen päättää.

Lähde: FC Lahden kotisivut