Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Johan Elmander vastasi perjantaina maaotteluillan ehkä katalimmasta tempusta. Ottelun loppuhetkillä vastassa olleen Itävallan hyökkääjä Marko Arnautovic tuli vihaisena väittelemään miehen luokse jostain aiemmasta tapahtuneesta pelikatkon aikana.

Elmander kaatui tilanteessa näyttävästi taaksepäin naamaansa pidellen, kuin häntä olisi pukattu päällä naamaan. Tuomari uskoi nähneensä puskun ajaen Arnautovicin, joka oli totaalisen hämmästyksissä tilanteessa, ulos suoralla punaisella kortilla.

Hidastusten perusteella Elmander itse koskettaa otsallaan toista kevyesti ja heittäytyy taaksepäin nurmelle. Huvittavinta tilanteessa oli, että sillä ei ollut vaikutusta edes tulokseen.

– Jos joku pystyy videon perusteella sanovan sen olevan minun puskuni, niin voin saman tien lopettaa jalkapallon pelaamisen. Se oli Elmander joka tuli minua kohti ja osui minun nenääni kevyesti. Olen täysin syytön. Tämä oli surkea temppu häneltä, Arnautovic kommentoi Aftonbladetille.

Filmauksella ei vaikutusta lopputulokseen.

Ottelu oli tässä vaiheessa kääntynyt jo lisäajalle Ruotsin johtaessa 2-1-lukemin. Voittomaalin iski 86. minuutilla Zlatan Ibrahimovic.

Ruotsi on ennen lohkon päätöspelejä varma kakkonen ja etenee jatkokarsintaan. Saksa voitti lohkon ja lunasti kisalipun Brasiliaan.

Molemmat hyökkääjät harjoittavat ammattiaan Valioliigassa. Elmander Norwichissa ja Arnautovic Stokessa. Joukkueet kohtasivat juuri sarjapelissä. Toistamiseen he kohtaavat maaliskuussa, jolloin itävaltalaisella voi olla sanansa sanottavana ruotsalaiskollegalleen.