Sir Alex Ferguson halutaan Australian MM-kisaluotsiksi

© Kuva: Getty Images

Entinen Manchester Unitedin ja Australian maajoukkueen maalivahti Mark Bosnich toivoo maansa jalkapalloliiton pyrkivän houkuttelemaan eläkkeelle viime keväällä jääneen Sir Alex Fergusonin, 71, luotsaamaan maata ensi kesän MM-kisoihin.

– Olemme heitelleet useita eri nimiä ilmoille, mutta on yksi henkilö, jota ei ole mainittu – vaikka minulla itselläni on useampikin syy olla häntä ehdottamatta. Olen vain rehellinen ja minulla on kokemusta hänen alaisuudestaan. Tarkoitan Sir Alex Fergusonia, Bosnich kertoi Triple M -radiokanavalle Sky Sportsin mukaan.

Bosnichilla ja Fergusonilla oli omat ongelmansa, kun mies oli toista kertaa urallaan seuran paidassa vuosina 1999-2001. Liverpoolissa syntynyt aussiveskari oli seurassa myös jo aiemmin vuosina 1989-91 pienessä roolissa.

– Tarvitsemme jonkun hänen tyyppisen tai jopa hänet. Urheilussa saat sen, mihin olet valmis panostamaan. Jos haluat parhaat, pitää sen mukaan pistää rahaa tiskiin.

Australia on varmistanut jo paikkansa ensi kesän MM-kisoihin Aasian karsintalohkoista, mutta on ilman päävalmentajaa.

Maan jalkapalloliitto antoi edelliselle luotsille Holger Osieckille kenkää viime viikkoisen Ranska-tappion jälkeen. Australia kärsi ystävyysottelussa nöyryyttävän 0-6-tappion.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!