Real Madridia jo pelaajaurallaan edustanut ja seuran apuvalmentajana vuosina 2010-13 toiminut Aitor Karanka, 40, on pestattu perinteikkään englantilaisseuran Middlesborughin manageriksi keskiviikkona.

Karanka teki edelliset kolme vuotta töitä Chelseaan täksi kaudeksi siirtyneen Jose Mourinhon oikeana kätenä Espanjan huippuseurassa. Mies on Middlesbroughin ensimmäinen ei-brittiläinen manageri.

– Tämä on tärkeä päivä minulle ja liityn innoissani seuraan, jossa on hyvä fasiliteetit ja upea kannustus, Karanka kertoi BBC Sportille.

– Nyt on minun aikani (ottaa päävalmentajan vastuu) ja olen valmis. Olen tehnyt kolme vuotta Josen kanssa töitä ja opin häneltä todella paljon. Puhuin tästä hänen kanssaan ja hän suositteli minua tulemaan tänne.

Karanka edusti pelaajaurallaan kerran Espanjan maajoukkuetta ja vietti uransa pääasiassa Atlehtic Bilbaossa sekä Real Madridissa (1997-2002) pelaten 13 kautta yhtäjaksoon Espanjan pääsarjassa.

Middlesbrough pelasi 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun Valioliigassa ennen vuosien – yhä jatkuvaa – korpivaellusta Championshipissa.