Salon Palloilijoiden 16-vuotias keskikenttäpelaaja Oskari Jakonen siirtyy Tanskaan. Salolaisnuorukaisen ja tanskalaisseura FC Midtjyllandin kaksivuotinen akatemiasopimus julkaistaan tänään keskiviikkona, kertoo Salon Seudun Sanomat.

SalPan superlupauksen siirtymistä ulkomaille ei voi pitää erityisen suurena yllätyksenä, sillä Jakonen on jo ehtinyt käydä lukuisilla testileireillä niin Tanskassa kuin Englannissakin.

Poikien maaotteluitakin on takana lukuisia, ja kaksi viime kautta hän on pelannut Kakkosessa SalPan edustusjoukkueessa.

Syksyllä lukion aloittanut Jakonen matkusti tiistaina Tanskaan kolmeksi päiväksi, ja varsinainen sopimus alkaa loppiaisena.

FC Midtjylland on perustettu vuonna 1999 kahden seuran fuusiolla. Se on tunnettu hyvänä kasvattajaseurana, joka nostaa nuoria pelaajia aikaisin edustusjoukkueeseen. Seuran edustusjoukkue on ollut neljä kertaa Tanskan Superliigan mitaleilla, mutta ei ole voittanut kertaakaan mestaruutta.

Cupfinaalissa seura on ollut neljä kertaa, mutta hävinnyt aina. Tällä hetkellä seura johtaa Superliigaa. Jakosen se olisi halunnut riveihinsä jo viime kesänä.

– Haluamme pelaajia, joilla on intohimoa ja rakkautta jalkapalloa kohtaan sekä halu tehdä työtä ja mennä eteenpäin. Olemme työläisseura ja Oskari sopii meille täydellisesti, akatemiavalmentaja Svend Graversen hehkuttaa Salon Seudun Sanomissa.

Oskari Jakosen isä Petri Jakonen on Suomen entinen maajoukkuemaalivahti ja Palloliiton huippujalkapallojohtaja. Nykyään hän toimii Eerikkilän urheiluopiston toimitusjohtajana.