Veikkausliigan pronssijoukkue VPS:tä päättynellä kaudella edustanut Patrik Lomski on parhaillaan näytillä puolalaisen pääsarjajoukkueen harjoituksissa. 24-vuotias laitahyökkääjä harjoittelee lauantaihin saakka Ekstraklasan keskikastissa majailevan Śląsk Wrocławin mukana. Viime kaudella Śląsk Wrocław sijoittui sarjassa kolmanneksi ja sitä ennen kaudella 2011-2012 se voitti historiansa toisen Puolan mestaruuden.

– Sopimukseni päättyi ja halusin viimein päästä kokeilemaan onneani ulkomailla. Kun sain tietää, että Śląsk Wrocław haluaa testata minun pelipaikkani pelaajia, en miettinyt kauaa, Lomski kertoo seuran verkkosivuilla.

Aiemmin muun muassa SJK:ta ja TPS:ää edustaneen Lomskin isä on Puolasta. Tänä vuonna Lomski teki VPS:lle kaksi maalia. Suomalaisista Puolan pääsarjassa palloilevat Lech Poznanin Kasper Hämäläinen sekä tammikuussa samaan seuraan siirtyvä Paulus Arajuuri.

Suomessa Lomskin testistä kertoi ensimmäisenä Kymppipaikka.fi.