Vaasan Palloseuran ensi kesän UEFA Europa Leaguen karsintojen kotipelien kannalta eletään jännittäviä hetkiä.

VPS:n kotikentän Hietalahden jalkapallostadionin olosuhteet tullaan UEFA:n toimesta tarkastamaan torstaina 14.11.

Suomen Palloliitto on kutsunut stadiontarkastajan jo nyt syksylle vierailulle Vaasaan, jotta seura ja Hietalahden stadionin omistajataho ehtivät reagoida mahdollisiin korjausvaateisiin.

Ensi viikolla pidettävään katselmukseen osallistuvat seuran ja stadionin omistajan edustajia, sekä Palloliiton edustaja ja UEFAn stadiontarkastaja.

Tarkastuksen perusteella UEFA määrittelee Hietalahden stadionin kategorian. Raportissa myös informoidaan mahdollisista puutteista ja parannuskohteista.

Pahimmassa tapauksessa UEFA voi raportin perusteella päättää stadionin sopimattomaksi kansainvälisiin otteluihin. Tämä tarkoittaisi sitä, että VPS joutuisi pelaamaan ensi kesänä Europa Leaguen kotiottelunsa Vaasan sijaan toisella paikkakunnalla.

VPS:n toimitusjohtaja Eero Karhumäki on yhtenä seuran edustajana mukana tapahtumassa. Hän sanoo odottavansa tulevaa tarkastusta pelonsekaisin tuntein.

– Tuleva päätös on erittäin merkittävä vaasalaisen jalkapalloilun kehittämiselle. Toivottavasti 11.11. kokoontuva Vaasan kaupunginvaltuusto tekee stadionista myönteisen päätöksen, jolla voisimme viestittää tarkastajalle täällä kaupunginkin ymmärtävän alueen suurimman urheilulajin tarpeet ja kehittämisen, Karhumäki painottaa.

Lähde: VPS:n kotisivut.