FC Lahden 25-vuotias keskuspuolustaja Markus Joenmäki kävi viime viikon aikana näytillä saksalaisessa Viktoria Kölnin joukkueessa. Seura pelaa Saksan neljännellä sarjatasolla Regionalliga Westissä.

Tällä hetkellä Viktoria on sarjassa neljännellä sijalla. Samassa sarjassa pelaa myös Borussia Mönchengladbachin reservijoukkueen paidassa taisteleva Joenmäen entinen topparipari Joel Mero.

Joenmäki sai näyttää kykyjään Kölnissä viime tiistaina pelatussa testiottelussa hollantilaisen Twente Enscheden kakkosmiehistöä vastaan. Viktoria Köln voitti ottelun 2-0 ja suomalainen pelasi ottelusta toisen puoliajan.

– Joenmäki suoriutui tehtävistään hyvin. Huomaa, että hänellä on rutkasti kokemusta, stabiliteettia ja rutiinia, Viktorian valmentaja Claus-Dieter Wollitz luonnehti Kölner Stadt-Anzeige-lehdessä.

Joenmäki harjoitteli Viktoria Kölnin kanssa lauantaihin saakka. Seuran urheilutoimenjohtaja Franz Wunderlich ilmoitti sunnuntaina Kölner Stadt-Anzeigelle, että mies halutaan kutsua tammikuussa uudestaan näytille. Päätös sopimuksen tarjoamisesta on määrä tehdä parin testiottelun jälkeen.

Luotettavalle topparille polttava tarpe ykkösmiehen vakavan tällin takia

Viktoria Kölnin talvitauko alkaa tulevana keskiviikkona ja sarjapelit jatkuvat vasta 1. helmikuuta. Seura etsii kipeästi uutta keskuspuolustajaa, sillä joukkueen ykköstoppari Daniel Reiche loukkaantui reilut kolme viikkoa sitten hengenvaarallisesti.

25-vuotiaan Reichen ohimoluu murtui ja hänen päässään oli sisäistä verenvuotoa. Reiche vietiin aluksi tehohoitoon. Sairaalassa hän vietti viisi vuorokautta, mutta nyt mies on toipumaan päin ja ehti osallistua jo kevyisiin harjoituksiin.

Reichen odotetaan kuitenkin palaavan kentille vasta huhti-toukokuussa, joten topparivahvistuksen tarve seuralla on ilmeinen.

Markus Joenmäki pelasi vuonna 2013 Veikkausliigassa 30 ottelua tehden näissä kaksi maalia.