Maajoukkuekärkemme Teemu Pukki saa tukea Celticin keskikenttämieheltä Scott Brownilta vaikka ei suomalainen ei olekaan ampunut maaleja odotettuun tahtiin Skotlannin suurseuralle.

Brown, joka itse siirtyi seuraan aikoinaan Hibernianista peräti 4,5 miljoonan punnan siirtosummalla, kertoi oman sopeutumisensa ottaneen todella pitkän aikaa.

– Olen nyt ollut täällä kuusi ja puoli vuotta ja sopeutumiseen meni kolme kautta. Se, että ulkomaalainen kundi tulee tänne, ymmärtää seuraamme ja peliä Skotlannissa, ei ole koskaan helppoa. Täällä ei syötellä kivasti hyvässä säässä, mukavilla kentillä vaan kentät ovat epätasaisia ja pelaamme kovassa sateessa ja tuulessa tämän tästä, Brown valotti The Daily Mailille.

– Monille myös pelaaminen 60 000 kotikatsojan edessä tuo odottamattomia yllätyksiä. Olen varma, että Teemu oli nähnyt meidän pelaavan Mestarien liigaa, mutta niitä paineita on vaikea ymmärtää ennen kuin ne itse kokee. Ne ovat uskomattomia.

”Pukki osuu harjoituksissa liukuhihnalta”

Pukki teki Celticille maalin torstaina, kun joukkue kaatoi Antalya Cupissa isäntämaan Trabzonsporin 3-1-lukemin. Brown toivoo vain hyvää yleensäkin joukkuekavereilleen.

– Olemme pukukopissa nähneet, että nämä kaksi (Pukki ja toinen uusi kärkimies Amido Balde) pystyvät tuomaan jotain seuralle. He näyttävät sen harjoituksissa jokainen päivä. Teemu tekee maaleja liukuhihnalta ja hänen kanssaan on ilo pelata, Brown jatkaa.

– Teemun maali Trabzonsporia vastaan oli mainio. Hän tykkää tulla tueksi ylhäältä ja toimii hyvänä linkkinä keskikentän kanssa, mutta pystyy myös maalintekoon.

Celtic kohtaa Antalya Cupin finaalissa Turkin suurseuran Galatasarayn sunnuntaina. Pronssipelissä lauantaina kohtaavat Trabzonspor sekä Ajax.