Skotlannin liigaa johtava Glasgow Celtic teki tammikuun ensimmäisen hankintansa juuri, kun Norjan maajoukkuemies Stefan Johansen, 23, siirtyi seuraan maansa mestariryhmästä Strömsgodsetista.

Median mukaan arviolta 1,7 miljoonaa puntaa maksaneesta keskikenttämiehestä toivotaan tärkeää palasta joukkueen hyökkäysten rakenteluun ja täten tällä voi olla suuri merkitys myös Teemu Pukin onnistumiselle.

Suomalaiskärki ei ole tuntunut löytävän yhteistä säveltä alempana pelaavien miesten kanssa. Älykkääksi kuvatusta Johansenista toivotaan pelaajaa, joka pystyy tuottamaan laadukkaita tilanteita joukkueen hyökkääjille.

Tuore vahvistus vakuuttaa, että siirtyminen isompiin ympyröihin ei tuo hänelle hallitsemattomia paineita ja hän pystyy sopeutumaan nopeasti skotlantilaiseen jalkapalloon.

– Tietenkin Celtic on suurempi seura kuin mikään Norjassa, mutta sitä samaa suurin piirtein on odotettavissa median osalta. Jalkapallossa on aina kyse paineista ja painetta täytyy aina olla. Media, yleisö ja joukkuekaverit odottaa minulta jotain, mutta suurimmat odotukset tulevat minulta itseltäni, Johansen kommentoi Eurosportille.

Juonikkuutta Celticin keskikentälle

Onko Johansenista apua joukkueen hyökkääjien tehottomuuteen? Sen aika näyttää, mutta itseluottamusta tältä mieheltä ei näytä ainakaan puuttuvan. Hän katsoo pystyvänsä tuomaan Celticin keskikentälle sen kaipaamaa pallollista varmuutta ja pelintekokykyä.

– Kehityin viime kaudella todella paljon. 2012 oli myös hyvä vuosi, mutta viime vuonna kaikki paineet olivat ylläni. Minulta odotettiin paljon viime kaudella, mutta vastasin huutoon. Voitimme mestaruuden ja tein debyytin maajoukkuetasolla. Pyrin kehittymään samaan tahtiin jatkossakin.

– Täytyy luottaa itseensä. Täällä pelit ovat kovempia kuin Norjassa, mutta sopeudun siihen. En kanna siitä lainkaan huolta. Toivon myös tekeväni maaleja ja saavani maalisyöttöjä. Pidän siitä, että pallo on maassa. Olen syöttelevä ja peliä tekevä keskikenttämies.