Maajoukkuerinkiinkin jo noussut Joel Pohjanpalo siirtyi viime kesän lopulla Saksaan HJK:sta. Bundesliigaseura Leverkusen lainasi miehen osto-optiolla ja mies lähetettiin edelleen Saksan kakkostason Aaleniin antamaan näyttöjä ja totuttautumaan saksalaiseen jalkapalloon.

Alkusyksyn loukkaantumisestaan toivuttuaan 19-vuotis suomalaishyökkääjä on noussut askel askeleelta nokkimisjärjestyksessä. Pelejä on tullut kahdeksan, joista yksi avauksessa.

Maalitili on yhä avaamatta, mutta sopeutuminen on sujunut hyvin. Pohjanpalo näkee askeleen eteenpäin olleen sopiva hänelle.

– Moni Veikkausliiga-jengi ei tulisi pysymään minkään 2. bundesliigajoukkueen perässä kentällä. Toki aika paljon virheitä sattuu (kovan temmon vuoksi), siinä on varmaan ero 1. Bundesliigaan, Pohjanpalo valotti YLE Urheilun haastattelussa.

Aalenin päävalmentaja Stefan Ruthenbeck on ollut tyytyväinen suomalaisen otteisiin. Viestiä on välitetty myös Sami Hyypiän valmentamalle Leverkusenille.

– Joelin vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Todella vahva rangaistusalueen sisällä ja maalin edessä. Hyvä viimeistelijä, hyvä liike ja pystyy pelaamaan joko kärjessä että laidassa.

– En ole puhunut Hyypiän kanssa. Leverkusenin manageri ja neuvonantaja ovat käyneet täällä ja näkivät Joelin pelaavan Bielefeld-ottelussa. Olemme säännöllisesti yhteydessä ja kerromme pelaajan otteista. Tähän mennessä antamamme palaute on ollut ainoastaan positiivista.