Kuopion Palloseuran riveihin talven aikana siirtynyt huippumaalivahti Tomi Maanoja pelaa perjantaina ensimmäisen ottelunsa kuopiolaisyleisön edessä.

Lempinimellä ”Psyko” jalkapallopiireissä tunnettu maalivahti lähti urallaan loukkaantumisten jälkeen viimein kohti parempaa viime kaudella hyvän RoPS-kauden jälkeen.

KuPS isännöi Liigacupin alkulohko C:n kotiottelussa FC Lahtea Kuopio-hallissa kello 17.00 perjantaina.

– Ensimmäistä kotiottelua on pitkään odotettukin. Ehdottomasti tämän talven kohokohtia on, että pääsee nyt näyttämään osaamistaan kuopiolaisyleisölle. Meillä on nyt sama vastus edessä kuin viikko sittenkin. Kaksi hyvää joukkuetta on jälleen vastakkain ja talvipelit ovat aina hyvin mielenkiintoisia sen takia, että niissä voi tapahtua mitä vaan, Maanoja pohtii KuPS:n kotisivuilla.

KuPS voitti Lahden jo vieraissa

KuPS aloitti Liigacupin pelit voitokkaasti kaatamalla FC Lahden vieraskentällä 0-2. Laitahyökkääjä Jani Mahanen ja keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen vastasivat keltaisten voittomaaleista.

Mahanen ja toinen Kakkosen SC KuFU-98:n pelaaja Joonas Ojantie ovat mukana jälleen seurojen välisen farmisopimuksen sallimalla tavalla.

– Lahdessa me pelattiin tosi kypsä matsi. Me onnistuttiin siellä erittäin hyvin: pelattiin hieno nollapeli ja tehtiin itse kaksi maali, Maanoja muistelee.

– Lahti oli koko ajan vaarallinen, mutta varsinaisia torjuntoja tuli itselleni ehkä yksi, mikä kuvastaa hyvin sitä peliä. Edellisestä pelistämme me parannettiin aivan ehdottomasti.

Myös Lahti on ottanut lohkossa jo yhden voiton, kun se kaatoi kotonaan aiemmin jo MYPA:n 2-1-lukemin.