Newcastlen urheilutoimenjohtaja Joe Kinnear, 67, ilmoitti tiistaina seuran kautta eronneensa tehtävistään.

Kinnearin nimitti tehtäväänsä Newcastlen omistaja Mike Ashley viime kesänä, mikä herätti ihmetystä. Takavuosina vaihtelevalla menestyksellä managerina eri seuroissa toimineen konkarin pelättiin olevan pihalla nykyfutiksen realiteeteista ja näin lopulta olikin.

Kinnear sai seuraan kesällä hankittua vain yhden edustusjoukkueen pelaajan – Loic Remyn lainasopimuksella QPR:stä.

Tammikuussa seura myi tähtipelaajansa Yohan Cabayen hyvään hintaan PSG:lle, mutta tulopuolelle löytyi vain yksi mies – lainasopimuksella kauden loppuun asti seurassa pelaava Borussia Mönchengladbachin hollantilaishyökkääjä Luuk de Jong.

Seuralegenda, entinen Englannin maajoukkueen hyökkääjä Alan Shearer ihmetteli medialle ex-seuransa meininkiä.

– En voi sanoa olevani yllättynyt hänen lähdöstään, mutta olin yllättynyt hänen palkkaamisestaan. Varsinkin sen tavasta, kun hän itse ilmoitti asiasta radiossa ja eikä osannut lausua edes pelaajien nimiä.

Kinnear kuitsi radiokanava talkSPORT:n haastattelussa kesällä Cabayea nimellä ”Kebab” ja muutkin nimet tuntuivat karkaavan hänen kieleltään.