Norjan Adeccoligaenista viime kauden päätteeksi maan kolmannelle sarjatasolle pudonnut Kongsvinger IL haluaa värvätä suomalaisen Patrick Byskatan riveihinsä. Byskata edusti viime kaudella Veikkausliigan IFK Mariehamnia.

23-vuotias keskikentän pohjalla viihtyvä Byskata pelasi sunnuntaina täydet minuutit Kongsvingerin 0-2-tappioon päättyneessä harjoitusottelussa Fredrikstadia vastaan. Suomalainen teki heti vaikutuksen joukkueen valmentajaan André Bergdølmoon.

– Hän teki ihan hyvän vaikutuksen. Patrick ei ole heti ottelukunnossa, koska hän on ollut pitkään vailla seuraa. Mutta tuntuu siltä että hän on fiksu jalkapalloilija. Hän esitteli muutamia erinomaisia syöttöjä, Bergdølmo kehuu Nya Åland-lehden sivuilla.

42-vuotiaalla valmentajalla on peräti 63 ottelun kokemus Norjan A-maajoukkueesta. Omalla peliurallaan hän pelasi mm. Ajaxissa ja Borussia Dortmundissa. Samaa hohtoa ei Kongsvingerillä ole, mutta Bergdølmo uskaltaa kuitenkin suositella siirtoa Byskatalle vilpittömästi.

– Kongsvingerillä on hienot perinteet ja seura on pelannut aiemmin pääsarjassakin. Emme ole Napoli, Juventus tai IFK Göteborg, mutta voimme tarjota Patrick Byskatan kaltaiselle pelaajalle väliaskeleen kohti suurempia ympyröitä. Olisi hienoa jos hän päättäisi tulla meille pelaamaan, Bergdølmo myöntää.

Patrick Byskata kävi tammikuussa näytillä myös Saksan kolmosliigan Chemnitzer FC:ssä, mutta Chemnitz ei miehelle sopimusta tarjonnut.