Legendaarinen jalkapallovalmentaja Richard Möller-Nielsen on kuollut. Tanskalainen menehtyi 76 vuoden iässä pitkällisen sairauden seurauksena.

Möller-Nielsen toimi Tanskan maajoukkueen päävalmentajana, kun maa voitti sensaatiomaisesti EM-kultaa Ruotsin kisoissa vuonna 1992. Tanska pääsi kisoihin yllättäen kesälomiltaan, kun Jugoslavia suljettiin kisoista sisällissodan takia.

Suomen maajoukkuetta Möller-Nielsen valmensi vuosina 1996-1999. Hän oli hyvin lähellä viedä Suomen vuoden 1998 MM-kisojen jatkokarsintaan. Ikävän unohtumattomassa ottelussa Unkaria vastaan sateisella Helsingin olympiastadionilla yliajalla syntynyt oma maali pudotti kuitenkin Suomen jatkosta.

Suomen pestinsä jälkeen Möller-Nielsen valmensi vielä yksien karsintojen ajan Israelia. Hän jäi eläkkeelle valmentajan tehtävistä vuonna 2003.

[Muokkaus klo 14.35: Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kunnioittaa Möller-Nielsenin muistoa pelaamalla tänään klo 16 alkavassa maaottelussaan Skotlantia vastaan surunauhat käsivarsissaan.]