SJK U19 joukkueen Joonas Sundman on tehnyt 3-vuotisen akatemiasopimuksen Englannin Aston Villaan. Sundman toimii myös Suomen U16 maajoukkueen kapteenina.

Vuonna 1998 syntyneen ja SJK-junioreiden kasvatin, sopimus alkaa vasta heinäkuussa ja nuori mies ehtii todennäköisesti pelata sitä ennen vielä mukana SJK U19 joukkueessa ja kenties Kerho 07:ssa Kakkosta. Ikänsä puolesta Joonas voisi edustaa vielä B-junioreita.

Miehen isoveli Jesse pelaa myös SJK U19 joukkueessa.

Tähän mennessä neljä kertaa Aston Villassa vieraillut ”Sunde” kehuu kokemaansa. Poikamaajoukkueessa hihaa on komistanut kipparinnauhakin, eli ura on ottanut mukavasti tuulta siipiensä alle.

Pelityyli sopii kuin nenä päähän Englantiin

Kotimaassa alakerran kovaotteisen nuorukaisen pelityyliä ei aina ole tuomareiden toimesta katseltu suopeasti ja voisi jopa väittää, että ajoittain kohtelu on ollut jopa kohtuutonta.

Englannin kentillä moisesta ei taida olla pelkoa. Ei ainakaan, jos katselee ”Sunden” tähän mennessä pelaamien akatemiaotteluiden saldoa. Otteet ovat ajoittain koviakin, mutta suurimmaksi osaksi reiluja. Ihan jokaisesta mustelmasta ja kolhusta ei kentän pintaan jäädä vinkumaan.

– Olen pelannut Chelseaa, Tottenhamia, Ipswichiä, Fulhamia ja Manchester Unitedia vastaan, eikä ole vielä tullut ainuttakaan korttia. Kyllä siellä saa pelata ihan niin lujaa kuin voi. Tähän mennessä olen pelannut topparina kaikki muuta matsit, paitsi ManU –ottelun. Siinä olin vasen pakki, naurahtaa nuori pelimies SJK:n junioreiden kotisivuilla.