18-vuotias hyökkääjälahjakkuus Muamer Tankovic esiintyi ensimmäistä kertaa Fulhamin avauskokoonpanossa Valioliiga-pelissä eilen Manchester Unitedia vastaan.

Nyt nuorten Valioliigassa liukuhihnalta maaleja iskeneen Tankovicin edustusoikeuksista on syntymässä ankaraa kilpailua.

Tankovic on syntynyt Ruotsissa ja hän on läpikäynyt kaikki Ruotsin ikäkausimaajoukkueet. Nuorukaisen perhe on kotoisin Bosnia-Hertsegovinasta ja ensimmäisiin MM-kisoihinsa valmistautuva Bosnia pyrkiikin aktiivisesti vonkaamaan Tankovicin vaihtamaan leiriä.

Bosnia-Hertsegovina on ottanut ylipuhumisyrityksissä kovat otteet käyttöön, sillä maan suurin tähtipelaaja, Manchester Cityn hyökkääjä Edin Dzeko on omistautunut värväysprojektin päällepäsmäriksi. Dzeko tapasi Tankovicin manchesteriläisessä hotellissa Fulhamin valmistautuessa otteluun Manchester Unitedin vieraana.

Dzeko latasi Instagram-tililleen kuvan, jossa hän oli lounastamassa yhdessä Tankovicin kanssa. Kuvan tekstiksi kokenut hyökkääjä oli kirjoittanut: ”Toivomme yhdessä, että teet oikean päätöksen. Mitä nopeammin, sitä parempi kaikille osapuolille”.

Hattutemppu nuorten EM-karsinnassa juuri Bosniaa vastaan

Ruotsi ei aio jäädä rannalle ruikuttamaan. Maajoukkueluotsi Erik Hamrén on jo käynyt Tankovicia seuraamassa ja seuraavaksi häntä matkustaa tapaamaan alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Håkan Ericson.

Ruotsalaislehti Aftonbladet ehdottaa, että Ruotsi voisi käyttää supertähteään Zlatan Ibrahimovicia apuna superlahjakkuuden ylipuhumisessa.

– Minulla ei ole suoraa kontaktia Zlataniin, ellei Erik sitä pyydä, mutta mahdotonta avun pyytäminen Zlatanilta ei ole, Håkan Ericson toteaa.

Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson uskoo, että paras keino nuorten lahjakkuuksien sitouttamiseen on tarjota näille kiinnostavia maaotteluita Ruotsin paidassa.

Suomen länsinaapuri on pelannut viimeisen kahden vuoden aikana mm. Brasiliaa, Englantia, Argentiinaa ja Saksaa vastaan. Nähtäväksi jää, riittääkö se Bosnia-Hertsegovinan vokotteluja vastaan.

Edellisen maaottelunsa Tankovic pelasi viime lokakuussa alle 19-vuotiaiden EM-karsinnassa juuri Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ruotsi voitti ottelun maalein 4-1.

Ei ole ihme, että bosnialaiset iskivät silmänsä Tankoviciin, sillä hän teki pelissä kolme maalia ja syötti yhden. Kunnioituksesta juuriaan kohtaan Tankovic ei tuulettanut maalejaan.