Kannattajien hermokontrolli petti täysin Meksikon pääsarjan paikallisottelussa Guadalajaran Atlasin ja Chivasin välillä. 1-1-tasapeliin päättyneen ottelun loppuminuuteilla Chivasin kannattajat hyökkäsivät massoittain järjestystä ylläpitäneiden poliisivoimien kimppuun.

Mellakan seurauksena loukkaantui useita poliiseja ja joitain kymmeniä katsojia. Kahdeksan poliisin kerrotaan kärsivän raajamurtumasta ja kahdelta järjestystä valvoneelta poliisilta murtui kallo. Joitain pidätyksiä on jo tehty, mutta tapauksen tutkinnat jatkuvat vielä pitkään.

Chivas on jo jyrkästi sanoutunut irti katsomoväkivallasta. Seura lupaa tehdä merkittävän rahallisen lahjoituksen loukkaantuneiden poliisien kuntoutukseen ja erottaa seurasta hulinoihin osallistuneet faniryhmät. Myös maanlaajuinen stadionporttikielto uhkaa osallisia.

– Videokuvaan, valokuviin ja todistajanlausuntoihin perustuen kukaan mellakoihin osallistunut ei saa enää astua jalallaan meksikolaisille jalkapallostadioneille, Chivasin tiedoteessa kerrotaan Mediotiempon mukaan.

Mellakoita kuvaillaan yhdeksi Meksikon jalkapallohistorian traagisimmista. Lehden julkaisemassa videossa näkyy, kuinka avuton oli poliisivoimien osa raivopäisiä kannattajia vastaan. Videota ei suositella herkimmille katsojille sen väkivaltaisen sisällön takia.

Poliisi tyrmistynyt tapahtumista

Kotijoukkue Atlaskaan ei saa ottelutapahtuman järjestämisestä puhtaita papereita. Derbyyn oli varauduttu kutsumalla paikalle kaikkiaan 1 500 järjestyksenvalvojaa, mutta kun mellakka alkoi, paikalliset poliisivoimat jätettiin yksin hurjistuneita huligaaneja vastaan.

– Kuvitelkaa: Meitä oli vain 30 poliisia yrittämässä hallita yli 2 000 katsojan joukkoa. Totuus on, että meidät jätettiin täysin yksin, nimettömänä pysyttelevä poliisimies laukoi Mediotiempolle taustajoukkojen puutteesta tuohtuneena.

Chivas on yhdessä Mexico Cityn Club American kanssa Meksikon jalkapallohistorian menestyksekkäin joukkue ja yksi liigan perustajajäsenistä. Tällä hetkellä se taistelee sarjan keskikastissa paikasta kauden päätteeksi pelattaviin pudotuspeleihin. Sanktioita lauantaisesta mellakasta on seuralle vuorenvarmasti tiedossa.