Newcastlen paidassa Valioliigaa pelannutta Nile Rangeria etsitään poliisin kuulusteluihin. 23-vuotiaan Rangerin epäillään lyöneen naishenkilöä sekä aiheuttaneen vahinkoja asuintalolle.

Guardianin mukaan Ranger on syyllistynyt kyseisiin rikoksiin Swindonin keskustassa 13. huhtikuuta aamuneljän aikoihin. Väitetyistä tapahtumista on todisteena valvontakameran kuvaa.

Kameran kuvista näkyy, että Ranger yritti toistuvasti töniä ja potkia talon ulko-oven rikki. Samassa yhteydessä hän lyö naishenkilöä kolme kertaa kasvoihin. Poliisin mukaan oven, seinän ja lasipaneelin tärvelemisestä aiheutuivat noin 2 400 euron vahingot.

Nile Ranger oli Newcastlen sopimuspelaaja vuosina 2009-2013. Valioliigassa hän esiintyi kausina 2010-2011 ja 2012-2013. Välillä Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä pelasi lainapesteillä Barnsleyssa ja Sheffield Wednesdayssä. Täksi kaudeksi Ranger siirtyi kolmannen sarjaportaan League Onen Swindoniin.

Valtava rötöslista takana

Ranger on ollut nuoruusvuosistaan lähtien todellisessa ongelmalapsen maineessa. Miehellä onkin takanaan pitkä lista erilaisia syytteitä ja rötöksiä. Jo 15-vuotiaana Ranger tuomittiin 11 viikoksi nuorisovankilaan kadulla tehdystä ryöstöstä.

Myöhemmin Ranger on tuomittu ainakin useista juopuneena tehdyistä vahingonteoista. Hän on ollut epäiltynä myös raiskauksesta ja väkivaltaisesta päällekarkauksesta, mutta näihin häntä ei todettu syylliseksi.

Englannin jalkapalloliitto on sakottanut Rangeria homofobisista twiiteistä. Kulmakarvoja on kohottanut myös se, kun Ranger tatuoi viime kesänä oman sukunimensä otsaansa. Lupaavana pidetyn hyökkääjän ura tuntuu olevan yhä pahemmassa syöksykierteessä syntilistan pidentyessä.