Kokenut valmentaja ja Nigerian jalkapalloliiton tekninen johtaja Kashimawo Laloko on haukkunut tylysti Norwichin nigerialaistopparin Joseph Yobon. Lalokon mukaan Nigerian valmentaja Stephen Keshi tekee virheen, mikäli valitsee Nigerian ”Superkotkien” pitkäaikaisen kapteenin mukaan maan MM-joukkueeseen.

– En näe mitään muuta syytä Yobon mukanaololle kuin uuden ennätyksen tekemisen. Hän vain haluaa sanoa pelanneensa MM-kisoissa kolme-neljä kertaa, Laloko pamauttaa Vanguardin sivuilla.

– Se on ainoa syy. Jos katsotaan hänen taitojaan, hänen suorituskykyään, hänen ikäänsä ja hänen teknistä osaamistaan, niin meillä on nuorempia pelaajia, jotka pelaavat hänen pelipaikallaan paremmin.

33-vuotias Yobo on pelannut Nigerian paidassa MM-kisoissa 2002 ja 2010. 95 A-maaottelullaan hän on Nigerian kautta aikain kokenein maajoukkuepelaaja. Yobo pelasi Valioliigaa Evertonin paidassa vuosina 2002-2010 ennen siirtoaan Turkin liigan Fenerbahceen. Sieltä hän siirtyi täksi kevääksi lainasopimuksella Norwichiin.

– Valmentaja Keshi tekee tietysti lopullisen päätöksen. Meidän tulisi vain suojella häntä lehdistön asettamilta paineilta. Mutta luotan siihen, että hän tietää, mitä hän tarvitsee hyvään joukkueeseen, Laloko toteaa.