Arsenal on liukunut kehnojen viimeaikaisten tulosten takia kauas Valioliigan mestaruuskamppailusta ja kamppailee enää sarjan neljännestä sijasta ja pääsystä ensi kauden Mestarien liigaan.

Yhteen titteliin seuralla on silti mahdollisuus, sillä se selvisi eilen FA-Cupin loppuotteluun. Tosin hikisesti ja rimaa hipoen, sillä toisella sarjatasolla pelaava Wigan kaatui vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Manchester Unitedin entinen kapteeni Roy Keane tylyttikin vaikeuksien kanssa paininutta Arsenalia ITV:n haastattelussa pelin jälkeen.

– Arsenalin pelaajien pitäisi herätä todellisuuteen. Viime kaudella he juhlivat neljättä sijaa Newcastlessa ja nyt juhlittiin, kun he kaatoivat Mestaruussarjan joukkueen rankkareilla. Kyseessä on sentään Arsenal FC, irlantilainen Keane pauhasi The Sport Review’n mukaan.

Keane tai tukea kritiikilleen maanmieheltään, entiseltä Wigan-pelaaja Kevin Kilbanelta. Kilbanen mukaan Arsenal ei enää kylvä pelkoa vastustajissaan.

– Kun minä pelasin Arsenalia vastaan, tiesimme, että he tekevät meistä selvää jossain vaiheessa. Enää asia ei ole näin. Toki Wigankin puolusti hyvin heitä vastaan.

– Jokainen Arsenal-fani kysyy jo itseltään, onko Arsene Wengerin aika mennä? Vain hän voi tehdä sen päätöksen ja me kaikki tiedämme, kuinka jääräpäinen hän voi olla, Kilbane huomauttaa.