Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueen päävalmentajan tehtävän torstaina jättänyt Esa Pekonen kävi tänään jättämässä omat jäähyväisensä seuran edustusjoukkueelle.

Pekosen lähdön katalyyttinä oli hänen perheensä kohtaama ahdistelu otteluissa (uutinen).

Kahdeksan hienoa sarjakautta liigaseurassa

– Kiitän kuopiolaista jalkapalloyleisöä hienosta kahdeksan kautta kestäneestä matkasta, joka nyt jäi tältä osin kesken. Olen saanut olla etuoikeutetussa asemassa saadessani tehdä tätä työtä hienojen ihmisten kansssa, Pekonen kommentoi KuPS:n tiedotteessa.

– Matka on ollut hyvä ja positiivinen monessa suhteessa. Mitään ei ole jäänyt hampaankoloon. Kaudella 2006 tapahtuneen putoamisen aikaan olin Juniori KuPS:ssa junioripäällikkönä ja Ari Lahden pyynnöstä lähdin oman toimeni ohella rakentamaan uutta KuPS-joukkuetta Kai Nyyssösen toimiessa päävalmentajana, Pekonen muistuttaa.

Kaksi keskeistä tavoitetta

Keskeiset tavoitteet on saavutettu Pekosen aikakaudella.

– Meillä oli silloin kaksi keskeistä tavoitetta: nostaa KuPS takaisin liigaan ja tehdä siitä jälleen liigakelpoinen joukkue jota se ei ollut ollut 20 vuoteen sekä katkaista jatkuva hissiliike liigan ja ykkösen välillä. Molemmat tavoitteet on saavutettu , Pekonen korostaa.

– Kaudesta 2008 alkaen me on pysytty liigassa ja nyt on jo seitsemäs peräkkäinen pääsarjakausi menossa. Paremminkin olisi tuloksellisesti tietysti voinut mennä, hopeavuoden 2010 jälkeen täällä ehkä ruvettiin odottamaan että menestystä alkaisi tulla jatkuvasti joka vuosi. Europelit 2012 olivat ikimuistoisia, kun etenimme kolmannelle karsintakierrokselle. Suomen Cupissa etenimme loppuotteluun kolme kertaa peräkkäin.