Tottenhamin tähtihyökkääjä Emmanuel Adebayorin uralle on mahtunut monenlaista käännettä. Togolainen on Englannin Valioliigassakin ehtinyt edustaa Arsenalia ja Manchester Citya ennen nykyistä seuraansa.

Etenkin lähtö Manchester Citysta kaivelee Adebayoria edelleen ja hän heittää syyn tästä yksiselitteisesti joukkueen manageriksi tulleen Roberto Mancinin harteille.

– Mancinilla on aina ollut omat tapansa ja hän antoi heti ymmärtää ettei halua minua. Hän halusi [Mario] Balotellin pelaamaan paikalleni, koska hänen mukaansa en tehnyt tarpeeksi maaleja. Ajattelin että hän puhuu ehkä jostain toisesta Adebayorista. Kehotin häntä menemään internetiin, Balotelli kertoi ex-jalkapalloilija Fabrice Muamballe Daily Expressin haastattelussa.

– Hän sanoi että maalimääräni ei riitä pelaamiseen Manchester Cityssa ja minä vastasin: ”Ok, jos näin on, googleta minut”.

Kysyntää Adebayorille riittää kuitenkin edelleen. Hyökkääjän ex-seura Monaco on yksi kiinnostuneista, mutta näillä näkymin togolainen on jäämässä Lontooseen.

– En pysty sanomaan varmasti, mutta olen Tottenhamin pelaaja. Minulla on kaksi vuotta jäljellä sopimuksestani, Adebayor muistuttaa.

Näyttää siis todennäköiseltä, että yksi Valioliigakenttien väriläiskistä nähdään myös Helsingissä elokuun alussa, kun Tottenham kohtaa Eloklassikossa Celticin. Eloklassikkoon Olympiastadionin D-katsomon loput pääsyliput saa nyt edullisesti 29 euron hintaan Lippupalvelusta.