Kurdistan lähtee toinen perättäinen mestaruus mielessään ConIFA:n MM-turnaukseen Ruotsin Östersundiin. Edellisiä vuonna 2012 pelattuja kisoja isännöinyt Kurdistan kukisti Irakissa Arbilissa pelatussa loppuottelussa Pohjois-Kyproksen lukemin 2-1 22 000 fanaattisen kannattajan silmien edessä.

Kurdistan on Lähi-idässä sijaitseva pääasiassa kurdien asuttama alue, joka kattaa osia Itä-Turkista, Pohjois-Irakista, Länsi-Iranista sekä pieniä osia Syyriasta ja Armeniasta. Kurdeja on kaikkiaan noin 35 miljoonaa, joista noin 30 miljoonaa asuu Kurdistanin alueella. Suomessa heitä on virallisten tilastojen mukaan vajaat 9000.

Kurdistanin jalkapalloliitto on perustettu vuonna 2006, ja se tavoittelee liiton puheenjohtajan Safin Kanabin mukaan tulevaisuudessa FIFA:n jäsenyyttä. Sitä ennen maajoukkue aikoo kuitenkin hakea ConIFA:n mestaruuspokaalin takaisin Ruotsista Kurdistaniin.

ConIFA World Football Cup on maattomien maiden virallinen MM-turnaus, joka pelataan Ruotsin saamelaisalueella Östersundissa 1.-8. kesäkuuta. Kyseessä on Saamen maajoukkueen isännöimä kutsuturnaus, johon osallistuu 12 joukkuetta.

Kurdistanin joukkueen esittelyvideon voit katsoa oheisesta linkistä: http://www.the-new-heroes.com