Tanskan maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2000 toimineen Morten Olsenin mukaan Chelsean manageri Jose Mourinho tuhoaa jalkapalloa.

– Minun maailmassani Mourinho on vaaraksi jalkapallolle. Jos monet yrittävät kopioida hänen tyyliään, tämä peli tulee kuolemaan, Soccerway-sivusto siteerasi konkariluotsia.

Mourinhon tavaramerkiksi suurissa otteluissa on muodostunut puolustusvoittoinen taktiikka, joka on tuonut myös tuloksia. Valioliigassa joukkue tylsytti äskettäin voitosta voittoon kulkeneen Liverpoolin lähes sata maalia kaudella tehneen hyökkäyksen ja lontoolaiset voittivat vieraskentällä 2-0-lukemin.

Mestarien liigassa sentään Atletico Madrid oli parempi edeten Chelsean kustannuksella finaaliin. Mourinhon teesit eivät vetoa 64-vuotiaaseen tanskalaiseen.

– Kuvitelkaa jos jokainen pelasi jalkapalloa Mourinhon tapaan. Se olisi todellakin tylsää enkä itse haluaisi katsoa tällaisia otteluita. Valitsisin mielummin hyvän filmin ja kävelyreissun metsässä.

– Jos olisin Chelseassa, voisin peluuttaa heitä täysin eri tavalla. Mourinhon joukkueet kykynevät vain puolustamaan. Seura on käyttänyt niin paljon rahaa hyviin pelajiin. Helvetti, hän voisi käyttääkin niitä! Olsen puhisi.