Jalkapallon Eloklassikko pelataan Olympiastadionilla 2. elokuuta. Alun perin ottelussa piti olla vastakkain Leverkusen ja Celtic, mutta saksalaisten saapuminen Helsinkiin peruuntui. Nyt ”korvaajaksi” on varmistunut Valioliigan Tottenham.

Tottenhamin osalta töitä on tehty viikkoja, mutta nyt asia on varma.

– Tällaisten huippujoukkueiden saaminen Suomeen on yllättävän iso työ. Joukkueet haluavat kaiken suunniteltuna kaikkia yksityiskohtia myöten. Siihen lisäksi, kun ottaa huomioon markkinoinnin, mainostamisen ja valmistautumisen, niin kyseessä on yllättävän iso operaatio, Leino Lõnsu ottelua järjestävästä FC Santosista kertoo SuomiFutikselle.

Lõnsun mukaan Celticin vastustajan vaihtuminen saattoi lopulta olla onni onnettomuudessa.

– Leverkusenin peruuntuminen oli tietenkin harmittava asia, mutta Sami Hyypiän potkujen jälkeen molempien osapuolien kiinnostus hieman loppui. Hyvällä suunnittelulla ja pienellä onnella saimme onneksi Tottenhamin korvaajaksi.

Kim Sanden