Valioliigan putoamistaistelu näytti saavan ratkaisevan käänteen lauantaina, kun ottelunsa hävinneet Cardiff ja Fulham varmistivat pääsarjansa putoamisensa ja huimaan kevätliitoon yltynyt Sunderland jatkoi suurseurojen kukistamisia. Nyt brittilehti Telegraph kuitenkin kertoo, että taistelu saattaa jatkua lakituvassa.

Lehden mukaan Cardiff, Fulham ja näiden tavoin vakavan putoamisuhan alla oleva Norwich pohtivat oikeustoimia Sunderlandia vastaan. Sunderland peluutti alkukauden neljässä ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa Dong-Won Jitä ja selvisi tapauksesta vastoin yleistä käytäntöä sakoilla.

Seurojen lakiosastot ovat tiettävästi jo lähestyneet Valioliigan johtoa kirjeitse. Tiettävästi ensi kädessä seurat haluavat saada Valioliigalta selvityksen, miksi Sunderland selvisi tapauksesta sakoilla, mutta oikeustoimiakaan ei suljeta pois. Ankarimillaan seurat vaativat Valioliigalta taloudellista kompensaatiota tai Sunderlandille pistemenetyksiä.

Tavallisesti brittikentillä edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta on rangaistu pistemenetyksillä. Viimeksi näin kävi viime viikolla, kun neljännen sarjatason Wimbledonia sakotettiin kolmen sarjapisteen menettämisellä. Valioliigasta pudonneita seuroja kiinnostaa myös, miksei liiga julkistanut tapausta heti, vaan asia vuoti julkisuuteen lehdistön kautta vasta huhtikuun puolivälissä.

Vain piste Jin pelaamista otteluista

Etelä-Korean maajoukkuehyökkääjä Ji pelasi elokuussa kolme ja lokakuussa yhden ottelun Sunderlandin paidassa ilman edustusoikeutta. Näissä otteluissa Sunderland hävisi Fulhamille, Crystal Palacelle ja Manchester Unitedille ja saavutti vain yhden tasapelipisteen Southamptonia vastaan. Ji siirtyi tammikuun siirtoikkunassa Saksan Bundesliigan Augsburgiin.

Telegraphin mukaan Sunderlandin valmentaja Gus Poyet on myöntänyt, että hänen mielestään tapauksesta olisi pitänyt rankaista pistemenetyksellä.

Magathille uran ensimmäinen sarjasta putoaminen

Erityisen kivulias sarjasta putoaminen oli Fulhamille ja sen saksalaisvalmentaja Felix Magathille. Magath ei ollut koskaan pudonnut sarjasta aiemman kahdeksan joukkueensa kanssa. Mies kertoi ottelun jälkeen pelaajiensa itkeneen pukukopissa. Fulhamin 13-vuotisen valioliigataipaleen päättyminen ratkesi tylyyn 1-4 -tappioon Stokelle.

– Se oli yksi elämäni huonoimmista päivistä. Olin luottavainen ennen peliä, mutta koimme täydellisen blackoutin. Taistelutahto oli tiessään. Luulen, että pelaajani kokivat liikaa paineita. Emme osanneet juosta, syöttää emmekä pelata emmekä olleet missään vaiheessa mukana pelissä.

– Nyt kaikki ovat pohjalla ja jotkut itkevät, mutta minun on kannettava vastuuni ja pyydän anteeksi, joukkueen peräsimessä toisellakin sarjatasolla mieluusti jatkava Magath totesi.