Uruguayn tie jatkopeleihin on todella mutkikkaan tien takana. Costa Rica järjesti jymypaukun kaatamalla sen maalein 3-1 D-lohkon avauspelissä.

Uruguay sai otteluun unelma-alun. Kun takana oli viisi minuuttia, vietiin pallo pilkulle. Edinson Cavani asettui ampumaan yksitoistametrisen verkkoon. Uruguay pääsi johdossa tauolle asti.

Toisella puoliajalla komento vaihtui täysin. Costa Rica iski ensimmäiseen varttiin kahdesti. Ensiksi Joel Campbell ampui verkot tötterölle ja heti perään Oscar Duarte puski Costa Rican jo 2-1-johtoon.

Uruguayn loppukiri oli yllättävän vaisu. Kovinkaan vaarallisille maalintekopaikoille joukkue ei päässyt. Sen sijaan Marcos Urena kävi laittamassa taululle 3-1-loppulukemat.

Tappion myötä viime MM-kisojen välieräjoukkueen tie jatkopeleihin on todella ison kiven alla. Lohkossa pelaavat myös Englanti ja Italia.