Liverpool-luotsi Brendan Rodgers on avannut perusteita, miksi joukkue hankki suhteellisen yllättäenkin hyökkäyspäähän uuden miehen, kun Southamptonin ja Englannin maajoukkueen hyökkääjän Rickie Lambertin, 32, siirto vahvistettiin maanantaina.

Liverpool maksaa pelaajasta arviolta neljän miljoonan punnan siirtosumman.

– Olen nähnyt hänen esiintymisiään vuosien aikana ja hän on yksi pelaajista, jotka eivät koskaan ole saanut ansaitsemaansa arvostusta kuinka hyvä hän onkaan pelaajana, Rodgers kommentoi Sport Reviewille.

Lambert on Liverpoolin omia junioreita, mutta joutui tekemään vuosien alasarjakierroksen ennen kuin nousi Valioliigan Southamptonin kanssa, missä hän on jatkanut hyvällä tasolla myös pääsarjapeleissä.

– Hänet nähtiin aiemmin perinteisenä isona numero ysinä, englantilaisena hyökkääjän, joka on hyvä ilmassa. Mutta hän on yksi monipuolisimpia jalkapalloilijoita, jota olen nähnyt. On ollut upeaa, että hän on päässyt maajoukkueeseenkin. Hän ei ole pettänyt siellä ketään.

– Voimme katsoa hänen kosketustaan, maaliensa laatua ja erityyppisiä maaleja, mitä hän on tehnyt uransa aikana. Hän on myös rankkarispesialisti. Hän on erinomainen futari ja on ongelmaksi jokaiselle vastustajalleen.