Portugalin jalkapalloliitto on kiistänyt, että keskikenttäpelaaja Raul Mereiles olisi näyttänyt keskisormiaan Saksa-ottelun erotuomarille, joka ajoi suoralla punaiselle joukkueen puolustajan Pepen suihkuun avauspuoliajan lopulla.

Pepe kimpaantui Saksan hyökkääjän Thomas Müllerille tämän korostaessa hänen naamaansa tahottomasti osunutta käden iskua ja kävi puskemassa maassa istunutta saksalaista. Tuomio oli täysin oikeutettu.

Ottelu oli ulosajon aikaan Saksalle jo 2-0-lukemissa ja loppulukemat kirjattiin germaanien 4-0-voitoksi. Müller teki maaleista kolme.

Portugalin liiton mukaan mm. alla olevassa twiitissäkin näkyvässä elessä ”kyse ei ole keskisormien näyttämisestä tuomaria kohtaan vaan etusormieleestä, millä Mereiles viestitti omalle joukkueelleen ja valmentajalleen uudesta pelipaikastaan ulosajon vuoksi”.

Jokainen voi tehdä asiasta omat johtopäätöksensä.