Georgios Samaras laski pallon pisteelle ja otti neljä askelta taaksepäin. Pian pallo oli maalissa, ja siitä vähän myöhemmin Kreikka juhli jatkopaikkaa Norsunluurannikon kustannuksella.

Kreikka kaatoi kuolemanottelussaan Norsunluurannikon 2-1. Voittoa vähempi ei kreikkalaisille riittänyt. Ratkaiseva osuma tuli, kun lisäaikaa oli pelattu kolme minuuttia. MM-kisahistoria ei tunne montaa myöhempää voittomaalia.

Samaras onnistui hankkimaan lisäajalla pilkun ja asettui itse ampumaan sitä:

– Mitäkö tunsin sillä hetkellä? En yhtään mitään, Samaras sanoi FIFA.comille.

– Otin vain pallon ja asetin sen paikoilleen – se oli minä vastaan vaalivahti. Mieleni oli tyhjä. Pidin keskittymiseni ja yritin vain laittaa pallon verkkoon. Olen tehnyt sen tuhansia kertoja treeneissä ja muutaman kerran matseissa. Sillä ei ole väliä, katsooko sitä yksi henkilö seurastasi vai tuhansia stadionilla.

Samaras oli kirjoittanut hyvissä ajoin ennen laukaisuhetkeä käsikirjoituksen.

– Tiesin tarkkaan, mihin laitan sen ennen kuin aloitin juoksuni. Mielessäni se oli niin selvää. Minun täytyi vain laittaa kaikki käytäntöön.

Kreikan taru MM-kisoissa oli lähellä päättyä. Norsunluurannikko oli ottelussa pitkään tappiolla, mutta nousi noin vartti ennen loppua tasoihin. Sitten Kreikka aloitti kirivaiheensa, joka huipentui Samarasin viileään suoritukseen.

– Emme koskaan lakanneet uskomasta ja taistelimme viimeiseen sekuntiin asti, Samaras kiteytti.