Argentiina eteni MM-finaaliin Saksan seuraksi kaatamalla Hollannin rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4-2-lukemin. Varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla ei nähty maaleja.

Hollanti, joka oli pudottanut puolivälierissä Costa Rican, sai kehnoimman mahdollisen alun rankkareihin. Hyvän ottelun pelannut Ron Vlaar ampui heikon vedon, minkä Argentiinan maalivahti Sergio Romero torjui keskeltä.

Argentiinalta Lionel Messi ja Ezequiel Garay sekä Sergio Aguero onnistuivat Hollannin maalilla pelannutta Jasper Cilleseniä vastaan, mutta Hollannin kolmas vetäjä Wesley Sneijder sai taas todeta Romeron vahvemmaksi, kun tämä venyi pitkälle oikelle suuntautuneeseen vetoon.

Tällä kertaa Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa, joten Costa Rica -ottelun tapaiseen viime hetken maalivahtivaihtoon ei ollut mahdollisuutta.

Lopullisen ratkaisun iski Argentiinan neljäntenä laukojana pallon maaliin torjunnan kautta ampunut Maxi Rodriguez.

Saksa ja Argentiina kohtasivat MM-finaalissa vuonna 1990, jolloin Saksa eteni maailmanmestariksi. Finaali pelataan sunnuntaina.

Robben hukkasi mahtipaikan varsinaisen peliajan viime hetkillä

Varsinaista peliaikaa ja jatkoaikaa kuvasi parhaiten tarkka vastustajien nollaaminen ja kovin montaa selvää maalipaikkaa ei syntynyt. Paras paikka siunaantui Hollannin Arjen Robbenille varsinaisen peliajan kääntyessä lisäajalleen. Hän oli jo nokikkan maalivahdin kanssa, mutta Argentiinan Javier Mascherano ehti liukui pallon eteen ratkaisevalla hetkellä.

Jatkojalla puolestaan Argentiinan vaihdosta kentälle päässyt Rodrigo Palacio sai läpisyötön Messiltä 115. minuutilla, mutta miehen löysä pusku jäi maalivahdin hyppysiin, kun parempaankin oli ainekset.

Hollanti kohtaa pronssipelissä Brasilian lauantaina.