Liverpool kärsi maanantaina tappion viime kauden mestaruustaistossa jo pidemmän korren vieneelle Manchester Citylle 1-3-lukemin vieraskentällä.

Liverpoolin takaiskut syntyivät City-pelaajien onnistuessa murtamaan vastustajien puolustusrivistöä melkoisesti.

Kesän hankinnoista Liverpoolilla oli avauskokoonpanossaan 22-vuotias laitapakki Alberto Moreno. Myös 20-vuotias laituri Lazar Markovic pääsi vaihdosta mukaan.

Morenon piikkiin menee suoraan Cityn avausmaali ja mies muutenkin oli epävarma pelipaikallaan. Liverpool-luotsi Brendan Rodgers kuitenkin valoi uskoa nuorukaisiinsa.

– Nuoremmille pelaajille, jotka olemme hankkineet, on tietty tottumisjakso. Meidän runkomme on säilynyt viime kaudesta ja uusilla pelaajilla on mahdollisuus kehittyä ja sopeutua. Kun tulet maahan toisesta maasta ja erilaisesta kulttuurista, vie sopeutumiseen oma aikansa, Goal-sivusto siteerasi Rodgersia.

– Moreno näytti välähdyksittäin tasoaan. Hän oppii. Hän ei ole ollut valmis paketti, kun hankimme hänet. Tiesimme, että hän tarvitsee apua tietyissä pelin osa-alueissa. Tämän pelaajiston kanssa aika on vielä nuori. Meidän täytyi tehdä muutoksia lisätäksemme materiaalimme leveyttä. Mutta kaikki paranee kauden edetessä.

Aiemmin mainitut pelaajat ovat kaksi yhdeksästä uudesta miehestä ykköskokoonpanoon. Liverpoolin haasteena tällä kaudella kotimaan kilpailujen lisäksi on myös europelit, joita joukkue ei pelannut viime kaudella.