Suomalaistoppari Hannu Patrosen edustama Sogndal kukisti lauantai-iltana kotikentällään neljä pistettä edellä olleen Haugesundin maalein 4-1 ja nousi pois suoran putoajan paikalta putoamiskarsintaan vievälle sijalle. Samalla ero suoraan säilymiseen kutistui yhteen pisteeseen.

– Ennen peliä tuntui siltä, että tämä on kuolemanottelu. Ei tässä vielä olisi tappionkaan jälkeen heitetty hanskoja tiskiin, mutta kyllä tämä silti oli pakkovoitto.

– Pelin jälkeen oli älyttömän hyvä fiilis, kun pitkästä aikaa tuli voitto. Tämä oli meiltä hyvä esitys, yksi kauden parhaimpia, täyden ottelun pelannut Patronen sanoi.

Norjan pääsarjaa on vielä viisi kierrosta jäljellä, ja peräpään tilanne on niin tiukka, että mikä tahansa on mahdollista.

– Ei ole tullut katsottua muiden joukkueiden loppuohjelmaa, mutta me kohtaamme vielä ryhmät, joiden kanssa tappelemme samoista sijoista. Ne tulevat olemaan otteluita elämästä ja kuolemasta, kun kaikilla on vielä kovat panokset, Patronen ennakoi loppukautta.