Suomen alle 17-vuotiaat (1.1.1998) voittivat Slovakian joukkueiden toisessa kohtaamisessa Helsingin Pallokentällä 2-1 (1-0)-lukemin.

Joukkueet kohtasivat tiistaina Salossa, jolloin Slovakia oli parempi 3-2-lukemin, mutta Minihuuhkajat saivat nyt revanssinsa.

Tiistain ottelussa Slovakia pääsi nopeasti 2-0-johtoon, mutta torstaina maalinteon avasi Suomi. Lucas Lingman (HJK) syötti seurakaverinsa Mikael Soisalon (HJK) maalintekoon puolen tunnin kohdalla.

Slovakia tasoitti heti toisen jakson alussa, kun suomalaisvahdin Jere Piiraisen (KäPa) torjunnan irtopallon siirsi sisään Daniel Dubec.

Voittomaali viime hetkillä

Suomi pääsi kuitenkin iskemään voitto-osuman ottelun viimeisillä minuuteilla. Slovakialaismaalivahti avasi maalipotkun lyhyenä topparillaan, mutta avausmaalin syöttäjä Lingman pääsi väliin, ohitti vahdin ja sijoitti suomalaisvoiton.

– Peli ei ollut paljon kummallisempi kuin ensimmäinenkään, mutta teimme vähemmän virheitä. Harhasyöttöjä ei tullut ratkaisevissa paikoissa niin paljon ja on tietysti hienoa, että pystyimme puristamaan voiton, päävalmentaja Kimmo Lipponen totesi Palloliiton kotisivuilla.

– Pelimme ei ole edelleenkään pallollisena rullaavaa, mutta pystyimme silti nousemaan 2-1-voittoon. Se on hyvän joukkueen merkki.

Hyviä ja kehittäviä pelejä

Kaksoismaaottelu palveli Lipposen mukaan hyvin tarkoitustaan, eli joukkueen valmistautumista lokakuussa pelattavaan EM-alkukarsintaan. Suomi kohtaa Serbiassa isäntämään, Hollannin ja Maltan.

– Pääsimme kokeilemaan tiettyjä pelaajia jopa uusilla paikoilla ja myös sellaisia pelaajia, joita emme olleet nähneet niin paljon. Nyt meillä on hyvät tiedot karsintoja varten. Moni pelaaja osoitti pystyvänsä pelaamaan pelipaikalla, joka ei välttämättä ole aivan oma. Tarvitsemme sitä karsinnoissa, joissa on kolme ottelua.

– Slovakia on vastustajana hyvä, koska he ovat niin vauhdikkaita. Peli oli mielenkiintoinen ja pelaajillemme tuli paljon tilanteita, jotka piti ratkaista nopeasti. Pelaajat pystyivät siihen hyvin loppua lukuun ottamatta. Tuplaotteluissa molemmat joukkueet väsyvät lopuksi, Lipponen totesi.