Hongan vastuuvalmentajana Shefki Kuqin toimitsijakiellon myötä sunnuntaina SJK-tasapelissä toiminut Boris Wistuba näkee paljon yhtäläisyyksiä omassa seurassaan ja sunnuntain vastuksessa, joka on noussut komeetan lailla kotimaisen jalkapallon huipulle.

SJK on lähes varmuudella vähintään pronssilla ja pitää kaikkia avaimia käsissään myös hopean suhteen kolme kierrosta ennen loppua.

– Tulee aikamoinen deja vu. SJK on ihan kuin Honka, joka nousi liigaan vuodeksi 2006. Hyvä buumi kaupungissa, valmennus hyvää, hyviä pelaajia, Wistuba kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Samana iltana HJK voitti kuudennen peräkkäisen mestaruuden. Wistuba näkee seuran resursseiltaan olevan sillä tasolla, että joukkue tulee dominoimaan kenttiä jatkossakin. Muillakin on tosin saumansa.

– Raha ei ole ainoa asia, silloin kun toiminta on hyvää ja laadukasta. Klubilla on toki omat (ylivoimaiset) resurssinsa. He voivat olla Suomen Ajax. Me muuta voidaan haastaa heidät ja napata mestaruus sieltä täältä, Wistuba pohtii.

Honka nousi pisteen myötä viiden pisteen päähän putoajan paikalla olevasta TPS:stä, joka hävisi HJK:lle 1-4-lukemin. Wistuballa on vankka usko sarjapaikasta.

– Itse näen, että kun jatketaan tällä polulla, niin pelataan ensi kaudellakin Veikkausliigassa. Nyt ollaan kerätty murusia, minkä päälle aletaan rakentamaan.

Hongan seuraava peli on juuri HJK:ta vastaan.

Kai Lintinen, Espoo

Twitter: @kailintinen