Suomen naisten maajoukkue pelaa lauantaina ja keskiviikkona paikasta Kanadan vuoden 2015 MM-lopputurnaukseen. Kisalippu edellyttää pisteitä maailman huippuihin lukeutuvalta Ranskalta.

Yksi Suomen pelin vahvimpia osa-alueita ovat jo pitkään olleet alakerran lukot, eli maalivahdit. Tällä hetkellä ykkösvahdin titteliä kantanee Saksan Bundesliigaseura Bayern Münchenin riveihin kesällä siirtynyt Tinja-Riikka Korpela.

Monesti valinta on kuitenkin kääntynyt myös Ruotsissa pitkään pelanneeseen Minna Meriluotoon, joka kantoi vastuun muun muassa EM-kisojen päätösottelussa Tanskaa vastaan viime kesänä. Tällä hetkellä kilpailun kruunaa Norjan pääsarjassa mitaleista joukkueensa luottovahtina taisteleva Siiri Välimaa.

– Kilpailutilanteemme on tiivistynyt entisestään, ehdottomasti. Meillä on kaikin puolin mahtava porukka. Se pistää kaikki tekemään hommat sata prosenttisesti. Aina pitää näyttää, mutta en usko, että meistä kukaan ajattelee siitä mitään negatiivista, Minna Meriluoto toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Uskon, että maalivahtitiimimme tulee hoitamaan hommansa. Kuka ikinä sinne sitten valitaankaan.

Leppoisaa iltaa lauantaina Suomen maaliin astelevalle naiselle tuskin tulee. Ranska on tehnyt pelaamissaan kahdeksassa karsintaottelussa 49 maalia ja päästänyt kaksi.

– Olemme katsoneet videoilta miten he hyökkäävät. Ranska tulee paljon laidoilta ja hakevat palloja pilkun tuntumaan. Maalivahdin yhteistyö pakkilinjan kanssa on meille olennaista. Laukauksia pyritään tietenkin myös peittämään mahdollisimman paljon.

– Huipputorjuntoihin on pystyttävä kuitenkin varmasti venymään. Näin se vain on, jos meinaamme pysyä mukana. Maalivahdin on uskallettava ottaa isoa roolia ja uskallettava tulla katkomaan palloja ja keskityksiä.

Minna Meriluoto siirtyi Ruotsin pääsarjaan kaudeksi 2008 ja on viihtynyt länsinaapurissa sen koommin. Liigaotteluita hänelle on kertynyt 120. Meneillään on pesti neljännessä ruotsalaisseurassa. Tänä vuonna maalivahdin tehtävä on ollut haastava, sillä hänen seuransa Vittsjö on valunut sarjan yhdeksänneksi. Henkilökohtaisesti Meriluoto kokee kuitenkin menneensä jälleen pelaajana eteenpäin.

– Olen saanut hyvää palautetta Ruotsissa. Olen kasvanut rooliini enemmän ja enemmän myös henkisesti. Olen rauhallinen, mutta osaan ottaa 16-alueeni haltuun. Olen saanut varmuutta mutta myös kovuutta.

Naiset kohtaavat Ranskan MM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussaan lauantaina 13.9. Myyrmäen Jalkapallostadionilla klo 19.30. Viimeinen taisto käydään Ranskaa vastaan Calais’ssa. Lohkovoittoon Suomi tarvitsee Ranskalta neljä pistettä. Yksi piste voisi viedä Suomen MM-jatkokarsintaan parhaiden lohkokakkosten joukosta.