HIFK:n nousujuhlien kokeneimpia nimiä on Ville Taulo. FC Lahden ja HJK:n jälkeen ulkomaillakin pyörähtänyt 29-vuotias keskikenttäpelaaja pääsi kokeilemaan nousujuhlien makeutta, ja sekös maistui.

Miten rankkaisit tämän illan koko urallasi?

– Mulla on tosiaan Suomen mestaruus, cupin voitto ja maaotteluita. Tää on kuitenkin niihin verrattuna sellainen, mikä tuntuu ehkä parhaalta, Taulo yllättää.

Oikeasti?

– Se johtuu ehkä siitä, että mulla on tässä pelatessa ollut sellainen olo kuin olisin pikkujunnu taas. Mä en ajattele mitään muuta kuin että tää on kivaa. Mä viihdyn tossa joukkueessa, jätkien kanssa on hauskaa. Ei ajattele rahaa, ei mitään muuta. Tää on futista aidoimmillaan. Mä oon niin iloinen koko tän organisaation puolesta!

Saattaa olla liian aikaista kysyä, mutta kysytään silti: nähdäänkö Ville Taulo ensi kaudella taas Veikkausliigassa?

– Vaikea tosiaan sanoa vielä. Päätös pitää tehdä talvella sitten. On ollut aika rankka kausi kuitenkin… mutta oishan se hauskaa! Nyt on saanut taas jalat sellaiseen kuntoon, että pysyy mukanakin.

Tiesittekö muuten pelin aikana KTP:n pelin tilannetta?

– Ei itse asiassa! Kun tulin viimeisellä minuutilla vaihtoon, kysyin heti paljon peli on. Se oli vielä kesken. En katsonut sen jälkeen omaa peliä yhtään, kun päivitettiin vaan kännykkää koko ajan. Missasin sen Okkosen maalinkin, Taulo naureskelee.

Sami ”Makkara” Okkosen 4-2-maali oli sen verran komea kaukolaukaus, että sitä kelpaa katsella nousujuhlissa uusintanakin.

Pekka Mäntylä, Bollis
Twitter: @pjmant